Individuele begeleiding voor kinderen

Zorgarrangementen

Sommige kinderen hebben complexe hulpvragen. Hulpvragen waar je als school binnen de basisondersteuning, het onderwijs in de groep zelf, niet volledig aan kunt voldoen. Naast het reguliere onderwijs hebben deze kinderen extra zorg nodig. Brightskills biedt gespecialiseerde begeleiders en remedial teachers die bij jou op school ingezet kunnen worden voor een zorgarrangement.

Inzet van Brightskills leermiddelen

Gespecialiseerde hulpmiddelen

Uiteraard kunnen de begeleiders ieder hulpmiddel inzetten die een optimaal resultaat bieden voor het begeleidingstraject van de leerling. Bij het verlenen van de zorg kunnen onze begeleiders ook onbeperkt gebruikmaken van de leermiddelen van Brightskills. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Calcularis, het digitale leermiddel voor rekenzwakke leerlingen. Of aan Orthograph, wat zeer geschikt is voor hulp bij dyslexie en taaluitdagingen.

Je kunt Calcularis of Orthograph ook eerst 2 maanden gratis uitproberen. Vraag via onze webshop een proefabonnement aan.

Ons aanbod

Voor zorgniveau 2

De school krijgt voor alle leerlingen een jaar lang toegang tot Calcularis en/of Orthograph. De zorgleerlingen worden door een onderwijsexpert van Brightskills gevolgd en gemonitord. De leerkracht ontvangt adviezen om de leerling zo optimaal mogelijk binnen de eigen groep te kunnen begeleiden.

 • Online Intakegesprek en eindevaluatie waarin de zorgleerlingen worden besproken.
 • Ondersteuning door een onderwijsprofessional van Brightskills, waarbij iedere zorgleerling elke week actief wordt gemonitord en de leerkracht van advies wordt voorzien.
 • Leermiddel voor alle leerlingen om preventief in te zetten (Calcularis en/of Ortograph).
 • Exclusieve online knoppentraining Calcularis en/of Orthograph voor leerkrachten.

Voor zorgniveau 3

Wij verzorgen begeleiding aan de zorgleerlingen bij jou op school. Daarnaast wordt Calcularis of Orthograph preventief ingezet voor alle leerlingen.

 • Een wekelijkse intensieve begeleiding van de zorgleerling(en) van 45 tot 60 minuten op school.
 • Startgesprek, voortgangsgesprek, tussenevaluaties en eindevaluatie.
 • Een handig Brightskills handboek als naslagwerk.
 • Handelingsplannen.

Bekijk hier ook meer informatie over onze arrangementen voor komend schooljaar.

Voor vragen kun je ons bereiken via het contactformulier onderaan deze pagina of ons bellen op 013-2047022.

Hoe verzorgen wij een zorgarrangement bij je op school?

Een goed zorgarrangement is echt maatwerk. Er vindt een overleg plaats met de school, vaak in de persoon van de intern begeleider. We brengen de zorgbehoefte van de leerling(en) in kaart wanneer we gezamenlijk een zorgarrangement opstellen. Een arrangement kan bestaan uit individuele begeleiding of in kleine groepjes, korte of lange begeleiding, met veel of weinig tussentijdse overleggen etc. De inhoud van het arrangement is dus volledig afhankelijk van de behoefte van de leerling(en) en/of school.

Nadat we tot overeenstemming zijn gekomen over het zorgarrangement maken onze begeleiders organisatorische afspraken met de school en gaan aan de slag. Onze onderwijsexperts zijn voor de school altijd het directe inhoudelijke aanspreekpunt. Brightskills als organisatie monitort op afstand de kwaliteit en hanteert vaste contactmomenten met de school voor een tussentijdse evaluatie. Zo kunnen we tussentijds bijsturen indien nodig met als doel het behalen van de leerdoelen van de leerling(en).

Meer weten over de mogelijkheden van een zorgarrangement via Brightskills? Laat via het formulier hieronder je gegevens achter. Onze adviseur neemt dan binnen een werkdag contact met je op.

Daarom Brightskills begeleiding

 • Intensieve begeleiding per kind.
 • Alleen ervaren remedial teachers en orthopedagogen.
 • Gebruik Brightskills leermiddelen inbegrepen.
 • Begeleidingsuren op school gecombineerd met uren online.
 • Duidelijke doelstellingen en rapportering.
 • Speciale aandacht voor ontwikkelingspsychologie.
 • Geeft zelfvertrouwen en maakt zelfredzaam.

  Informatieaanvraag Begeleiding

  Webshop