Begeleiding op maat voor leerlingen

Onze begeleidingstrajecten

Sommige kinderen hebben complexe hulpvragen. Hulpvragen waar je als school binnen de basisondersteuning, het onderwijs in de groep zelf, niet volledig aan kunt voldoen. Naast het reguliere onderwijs hebben deze kinderen extra zorg nodig. Brightskills biedt gespecialiseerde begeleiders en remedial teachers die bij jou op school ingezet kunnen worden voor een begeleidingsarrangement.

Inzet van Brightskills leermiddelen

Gespecialiseerde hulpmiddelen

Uiteraard kunnen de begeleiders ieder hulpmiddel inzetten die een optimaal resultaat bieden voor het begeleidingstraject van de leerling. Bij het verlenen van de zorg kunnen onze begeleiders ook onbeperkt gebruikmaken van de leermiddelen van Brightskills. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Calcularis, het digitale leermiddel voor rekenzwakke leerlingen. Of aan Leeshelden wat zeer geschikt is voor hulp bij dyslexie en uitdagingen bij het lezen.

Je kunt Calcularis of Leeshelden ook eerst 1 maand gratis uitproberen. Vraag via onze webshop een proefabonnement aan.

Ons aanbod

Begeleidingstrajecten op locatie

Wij verzorgen begeleiding aan de zorgleerlingen bij jou op school.

 • Een wekelijkse intensieve begeleiding van de zorgleerling(en) van 45 tot 60 minuten op school.
 • Startgesprek, voortgangsgesprek, tussenevaluaties en eindevaluatie.
 • Een handig Brightskills handboek als naslagwerk.
 • Handelingsplannen.
 • Additioneel mogelijk: Calcularis of Leeshelden preventief ingezet voor alle leerlingen.

Trainingen leermiddelen op locatie

Op schoolniveau een goede start maken met één van onze leermiddelen? Maak gebruik van een training. Een speciaal opgeleide trainer komt op locatie training geven over het leermiddel.

Hierbij creëer je een mooi draagvlak en kan er een goede start gemaakt worden voor het verder implementeren van het leermiddel.

Bekijk hier ook meer informatie over onze arrangementen voor komend schooljaar.

Voor vragen kun je ons bereiken via het contactformulier onderaan deze pagina of ons bellen op 013-2047022.

Hoe verzorgen wij een begeleidingstraject bij je op school?

Een goed begeleidingstraject is echt maatwerk. Er vindt een overleg plaats met de school, vaak in de persoon van de intern begeleider. We brengen de onderwijsbehoefte van de leerling(en) in kaart wanneer we gezamenlijk een begeleidingsarrangement opstellen. Een begeleidingsarrangement kan bestaan uit individuele begeleiding of in kleine groepjes, korte of lange begeleiding, met veel of weinig tussentijdse overleggen etc. De inhoud van het arrangement is dus volledig afhankelijk van de behoefte van de leerling(en) en/of school.

Nadat we tot overeenstemming zijn gekomen over het begeleidingsarrangement maken onze begeleiders organisatorische afspraken met de school en gaan aan de slag. Onze onderwijsexperts zijn voor de school altijd het directe inhoudelijke aanspreekpunt. Brightskills als organisatie monitort op afstand de kwaliteit en hanteert vaste contactmomenten met de school voor een tussentijdse evaluatie. Zo kunnen we tussentijds bijsturen indien nodig met als doel het behalen van de leerdoelen van de leerling(en).

Meer weten over de mogelijkheden van een begeleidingsarrangement via Brightskills? Laat via het formulier hieronder je gegevens achter. Onze adviseur neemt dan binnen een werkdag contact met je op.

Daarom Brightskills begeleiding

 • Intensieve begeleiding per kind.
 • Alleen ervaren remedial teachers en orthopedagogen.
 • Gebruik Brightskills leermiddelen inbegrepen.
 • Begeleidingsuren op school gecombineerd met uren online.
 • Duidelijke doelstellingen en rapportering.
 • Speciale aandacht voor ontwikkelingspsychologie.
 • Geeft zelfvertrouwen en maakt zelfredzaam.

  Informatieaanvraag Begeleiding

  Webshop