Altijd 1 op 1 begeleiding in de klas met de virtuele onderwijsassistent

De AI Tutor voor het onderwijs

Onze AI Tutor is een virtuele “onderwijsassistent in de klas”. Dit webbased programma helpt leerlingen bij inhoudelijke uitdagingen binnen het curriculum. De begeleiding wordt hierbij geformuleerd in de belevingswereld van de leerling. Voor de leerkracht is er grip en extra inzicht door een handig beheersysteem. De AI tutor is speciaal voor het onderwijs afgeschermd en getraind. Ook voldoet het aan AVG en EU normen. Hierdoor is het veiliger in gebruik dan generieke AI software.

Het effect van 1 op 1 Tutoring

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1-op-1 begeleiding een positieve invloed heeft op de basisvaardigheden van leerlingen. Door individuele aandacht krijgen leerlingen ook een hogere motivatie en meer zelfvertrouwen. Maar vanwege werkdruk en financiële beperkingen is in de praktijk 1-op-1 begeleiding op scholen vaak nu niet haalbaar.

De oplossing: De virtuele onderwijsassistent

Met onze AI tutor hebben wij daar een oplossing voor. 

Deze virtuele onderwijsassistent is namelijk altijd beschikbaar om iedere leerling 1-op-1 persoonlijk te begeleiden, op ieder niveau.

Dankzij het onboarding proces kunnen leerlingen hun hobby’s delen, waardoor de AI-tutor hulp biedt die aansluit op hun eigen belevingswereld.

Leerlingen kunnen de Tutor eenvoudig vragen stellen en ontvangen direct antwoord, waarbij alleen onderwijs gerelateerde vragen zijn toegestaan.

Hoe werkt de AI Tutor

De tutor biedt ondersteuning door aanwijzingen te geven en zal niet direct het antwoord geven. Dit stimuleert het leren. Moeilijkere onderwerpen worden begrijpelijk en op het juiste niveau uitgelegd, wat het leerproces ten goede komt. 

Leerkrachten hebben een overzicht van de activiteiten van de leerlingen, waardoor ze op de hoogte zijn van waar ze op dat moment mee bezig zijn. 

De tutor kan worden aangepast op basis van de gebruikte lesmethoden, zodat het naadloos aansluit op de leerstrategie van de school, zelfs wanneer leerlingen thuis huiswerk maken. Indien gewenst kunnen leerkrachten de AI-Tutor pauzeren voor klassikaal werk. 

Doordat leerlingen op eigen niveau de AI-tutor kunnen gebruiken en deze er altijd voor hen is kan er passend onderwijs worden geboden en wordt er capaciteit vrijgemaakt voor andere onderwijszaken. 

Veiligheid & Privacy

Onze AI-Tutor wordt gehost in de EU en voldoet aan strikte AVG-veiligheidsnormen, zodat leerlingen veilig kunnen leren.  

Door de AI-Tutor wordt leren leuker en effectiever, waardoor elke leerling de kans krijgt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken, terwijl leerkrachten tijd overhouden voor andere taken. Wordt onze AI-Tutor jouw nieuwe collega? 

Vul het formulier hierboven in voor meer informatie.

De voordelen van de AI Tutor op een rij

  • Specifiek getraind model voor het onderwijs, waarbij er alleen onderwijsgerelateerde vragen kunnen worden gesteld. Hierdoor is het veilig in gebruik.
  • Leerlingen leren op eigen niveau en met voorbeelden uit de eigen belevingswereld.
  • Leerlingen krijgen geen directe antwoorden maar worden door de tutor gestimuleerd om zelf antwoorden te zoeken. Hierdoor wordt het leren gestimuleerd.
  • Inzicht in gebruik voor de leerkrachten, waaronder realtime gebruiken en uitdagingen die er spelen binnen de klas.
  • De gebruikte methodieken bij uitleg kunnen worden bepaald door leerkrachten.
  • De tutor is door leerkracht te pauzeren voor klassikaal werk.
  • In meerdere talen te gebruiken voor de vragen, waarbij er in het Nederlands antwoord wordt gegeven.
  • EU hosted, AVG proof.

Welke impact zal AI kunnen hebben op het onderwijs?

Meld je vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden.
Klik hier om je aan te melden

Webshop